Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
12 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gemengde gevoelens over schrappen dijk en weg Tag-West

Geplaatst op: 12 maart 2015

Het merendeel van de raad is niet blij met het schrappen van de weg en de dijk bij Tag-West. Er zou een zogenoemde landschapsdijk en een nieuwe weg rond de westelijke stadsrand van Genemuiden komen. Die moesten voorkomen dat zwaar verkeer van twee rietbedrijven en agrariërs door de nieuwe wijk rijdt.

Het schrappen hiervan gaf bij Johannes van den Berg (SGP) ‘gemengde gevoelens’. “Wij willen het vrachtverkeer nog steeds buiten de wijk houden, maar daar is geen geld voor.” Hij is er echter niet voor om de nu liggende Tagweg te behouden. “Daar zijn wij geen voorstander van. Er moet dan veel aan de weg gebeuren.”

Verschillende partijen wilden wél de bestaande weg behouden. “Ik snap niet waarom er een duur alternatief moet komen, als de bestaande Tagweg ook blijft. Ik vind het de moeite waard om dit te bespreken”, aldus PvdA’er Klaas Eenkhoorn. Gemeentebelangen in de persoon van Roel Withaar vond: “Laten we de Tagweg in stand houden. Er zijn verschillende mogelijkheden om de snelheid eruit te halen.”

De Tagweg is echter slecht begaanbaar. Dat vormt een risico voor de gemeente. “Het is een misverstand om de huidige Tagweg op dezelfde manier door te laten lopen”, zei wethouder Speksnijder. “De bewoners hebben inzage gekregen in het feit dat de weg straks niet meer doorloopt. De nieuwe Tagweg komt voor een deel heel anders te liggen.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500