Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Werk rotonde Veerweg start in mei

Geplaatst op: 12 maart 2015

De provincie begint vermoedelijk half mei met de aanleg van de rotonde aan de Veerweg. Dat meldt de provincie in een nieuwsbrief aan omwonenden. De rotonde vervangt de huidige t-splitsing met de dijk Oppen Swolle en moet de verkeerssituatie veiliger maken.

Of de klus daadwerkelijk in mei start hangt nog wel af van de ‘zetting’. Sinds vorig najaar ligt de grond al klaar, maar die moet verder inklinken. Volgens de provincie ontstaat er straks verkeershinder, maar niet van heel serieuze aard. Auto’s kunnen over een bypass. Wel staan er straks verkeerslichten op de locatie. Vrachtverkeer moet omrijden via de Blauwe Hand. Tegelijkertijd begint de provincie met de aanleg van een parallelweg. Die zou aanvankelijk alleen worden opgeknapt, maar de kwaliteit bleek zo slecht dat afgelopen najaar al de beslissing is genomen om die helemaal te vervangen.

In juni wordt ook begonnen met de realisatie van een uitzichtpunt over het Zwarte Water. Ook die zou er vorig jaar al komen, maar vanwege de werkzaamheden aan de parallelweg bleek dat niet mogelijk.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500