Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Mogelijk plofkraak in Kampen

Geplaatst op: 13 maart 2015

De politie is een onderzoek gestart naar een mogelijke poging tot plofkraak van een geldautomaat aan de Kamper Oudestraat afgelopen nacht. Vrijdagmorgen 13 maart rond 04:30 uur kwam vanaf de ING bank aan die straat een inbraakalarm binnen. Een politie-eenheid ging snel ter plekke en trof in de omgeving twee donkergeklede mannen aan met een bivakmuts die er net vandoor gingen op een zwarte bromfiets zonder kentekenplaat. Ze werden achtervolgd o.a. over de Geerstraat en de Vloeddijk. Bij de brug terhoogte van de Geerdijk en de Vloeddijk ontdeden zij zich van twee tassen en gingen er opnieuw vandoor. In de tassen werden attributen aangetroffen waarmee zogeheten ‘plofkraken’ van geldautomaten gepleegd kunnen worden. Deze tassen werden na een technisch onderzoek veiliggesteld en inbeslaggenomen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500