Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Janine Beens brengt nieuw album uit

Geplaatst op: 16 maart 2015

Janine Beens presenteert op 21 april haar nieuwe album ‘Kinship’. Dat is het vervolg op haar debuutalbum Janine uit 2012 waarmee ze de Zilveren Duif Award kreeg, de prijs voor het beste Nederlandse Gospelalbum van het jaar. De lat ligt kortom hoog voor de opvolger.

“Hey, weet je al dat ik aan een nieuw album werk…”, vraagt Janine in de wachtrij voor een broodje bij Buitenbosch aan de Markt. Genemuiden is een kleine wereld, zo blijkt maar weer. Ze heeft Kinship met ervaren muzikanten opgenomen. “De stijl is anders dan op de eerste plaat, maar mensen zullen zeker horen dat het Janine Beens is. Compleet anders is de plaat natuurlijk ook weer niet.”

Dat lijkt ook niet nodig, na het succes van de eerste plaat. “Daarom is dit natuurlijk toch weer spannend. Ik ben altijd benieuwd wat mensen ervan vinden. Zelf ben ik in ieder geval wel tevreden. De titel ‘Kinship’ stond redelijk snel vast. Het betekent verwantschap en dat is echt het thema van de plaat. Zoeken naar verbindingen. Mensen en groepen staan in deze tijd zo tegenover elkaar, terwijl ze heel veel overeenkomsten hebben.”

Kijk hier naar de eerste videoclip van het album:

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500