Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Rock Evening voor jong en oud

Geplaatst op: 16 maart 2015

De achtste editie van de Rock Evening aanstaande zaterdag in d’Overtoom in Genemuiden wordt weer een feestje, belooft Eddy Beens namens de vijfkoppig organisatie. Het programma is bekend en de eerste kaarten zijn al verkocht. Hoofdact is de Dr. Jekyll & Mr. Hyde, een band uit IJmond die met name muziek van The Rolling Stones, Lenny Kravitz en The Who speelt. “Een spektakel op het podium, hier gaat jong en oud van genieten”, aldus Beens.

Het is precies wat hij zo leuk vindt aan de Rock Evening. Jongeren en ouderen komen massaal op het muziekfeestje in d’Overtoom in Genemuiden af. En zo precies ziet de organisatie van de Rock Evening er sinds het allereerste begin ook uit: twee jongemannen en drie ‘oude rockers’ bepalen samen wat er op het podium van d’Overtoom komt te staan. “De jonkies van de groep, Leon Kloosterman en René Tuin, zorgen daarnaast voor het technische gedeelte: Facebook, de website, enzovoort. Daar hebben wij drieën geen kaas van gegeten”, meent Beens.

De bezoekers aan de Rock Evening komen niet alleen uit Genemuiden, maar ook uit Nieuwleusen, Hasselt en Kampen. Vooral uit de laatste plaats verwacht Beens nu veel bezoekers, aangezien het voorprogramma uit Kampen komt. Beens: “Voor het voorprogramma kiezen we altijd een regionale band die nog niet echt bekend is. De Rock Evening wil ook een springplank zijn voor talentvolle regionale bandjes.” Dat is deze keer dus With Fangs and Claws uit Kampen geworden. “Nog nooit hebben wij ze live gehoord, maar wij hebben er vertrouwen in en kijken enorm naar aanstaande zaterdag uit.”

Geld wordt er niet verdiend met de Rock Evening, het is volgens Beens aan de sponsoren te danken dat de entreeprijs voor het evenement laag gehouden kan worden. Bezoekers betalen tien euro. “We hoeven ook niets te verdienen. Geld dat overblijft, reserveren we voor de tiende editie. Dat pakken we extra uit. We doen dit omdat wij het leuk vinden. Wij, het publiek en de band moeten een gezellige avond hebben, dan pas is de Rock Evening geslaagd.”

Het voorprogramma begint zaterdag in d’Overtoom aan de Grutto in Genemuiden om 21.00 uur, tickets kosten tien euro. Meer informatie op www.rockevening.nl.

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500