Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kijken en proeven tijdens Kom in de Kas

Geplaatst op: 26 maart 2015

Hoe zorgen hommels voor de bestuiving van bloemetjes? Hoe ziet een zaadje eruit en wat gebeurt er als het gezaaid wordt? Hoe belangrijk is techniek voor een kweker? En hoe smaakt bijvoorbeeld een paprika of tomaat uit een kas?
Ontdek het op zaterdag 11 april 10-17 uur tijdens ‘Kom in de Kas IJsselmuiden’!

Bij de kwekers kunt u kijken én proeven van heerlijke aardwarmte-aardbeitjes, bekijk de bloemenkas of klim naar de komkommers. Behalve heel leuk is het ook leerzaam om bijvoorbeeld een drijvende sla-tuin te bekijken of de groei van witlof in het donker mee te maken. Zie hoe computers de plantjes verzorgen en wat tuinbouw door vernieuwing en techniek allemaal kan! Voor de kinderen zijn er spannende attracties, zoals een leuke klim-glijtoren, een skelterbaan, diverse springkussens en proeverijen. Ook aan een muzikale invulling ontbreekt het niet, dweilorkest de Kampereilanders en Centrum voor Kunsteducatie Quintus  zorgen voor een gezellige noot. Kortom:  een geweldig uitje voor het hele gezin!

Kom naar de kassen in IJsselmuiden:

  • Noorland Paprika – paprikateelt
  • Tomatenkwekerij van den Belt – tomatenteelt
  • Gebr. Ringelberg – witlofteelt
  • Henri en Karin Brouwer – sla teelt
  • Ni+Co – komkommerteelt
  • Bloemkwekerij de Ruiter – sierteelt
  • Aardbeienkwekerij Richard en Annet Kalter – aardbeienteelt

De Koekoekspolder is een poldergebied in IJsselmuiden, gelegen in de IJsseldelta en is een duurzaam ontwikkelingsgebied voor de glastuinbouwsector. De Nederlandse glastuinbouw is een sector die qua techniek en innovatie voorop loopt. Niet alleen bij de productie, smaak en groei van de gewassen, maar ook in het omgaan met energie, meststoffen en gewasbescherming. Bij ‘Kom in de Kas’ krijgt u een kijkje achter de schermen van de Nederlandse glastuinbouw. Laat u verbazen en Kom in de Kas! Kijk voor meer informatie op www.komindekasijsselmuiden.nl

Gepubliceerd door Harm van Wendel
Van Dijk Containers 500