Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Waterschap heet Drents Overijsselse Delta

Geplaatst op: 8 april 2015

De stuurgroep, bestaande uit de dagelijkse besturen van waterschap Groot Salland en waterschap Reest en Wieden, hebben besloten dat het nieuw te vormen waterschap na 1 januari 2016 waterschap Drents Overijsselse Delta heet. De beoogde fusie moet nog worden goedgekeurd door de provincies Overijssel en Drenthe.

De stuurgroep meent dat deze naam het hele gebied van beide huidige waterschappen goed weergeeft, past bij deze tijd, herkenbaar is voor de inwoners, een sterke en moderne uitstraling heeft en dat de toevoeging Delta goed aansluit bij namen van andere waterschappen in Nederland, die ook Delta in hun naam voeren.

Veel inzendingen In totaal zijn er 402 namen ingediend door inwoners, bestuurders en medewerkers. Op 15 maart sloot de inzendtermijn voor de naam van het nieuwe waterschap. De naam moet reglementair voor 1 mei 2015 door de provincies zijn vastgesteld. Lauk Bouhuijzen uit Raalte is de bedenker van de nieuwe naam. Hij ontvangt hiervoor binnenkort een cadeau.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500