Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kledingactie bij Dorcas

Geplaatst op: 10 april 2015

DORCAS NATIONALE KLEDINGACTIE VAN 11 TM 18 APRIL.

 

In de week van 11 tm 18 april wordt de jaarlijkse landelijke Dorcaskledinginzameling gehouden. Dorcas heeft ruim 190 kledingdepots verspreid over heel  Nederland. In diverse plaatsen in Nederland wordt er deze week aandacht gevraagd voor dit belangrijke onderdeel van het Dorcaswerk. Uiteraard ook bij de winkel aan de Schering.

Vrijwilligers sorteren het grootste gedeelte van de ingezamelde kleding voor kwetsbare mensen in Oost-Europa, zoals ouderen, chronisch zieken, (wees)kinderen en gehandicapten. Een ander deel van de ingezamelde kleding stelt Dorcas beschikbaar aan kerken in Oost-Europa die het verkopen voor de financiering van sociale projecten in hun directe omgeving. Een klein deel van de ongesorteerde kleding wordt verkocht aan het Leger des Heils/ReShare. De opbrengst hiervan is nodig voor de financiering van het vervoer van de kleding naar Oost-Europa.

Jaarlijks verstrekt Dorcas ongeveer 800.000 kilo gesorteerde kleding aan arme mensen in Oost-Europa. In de 25 Dorcaswinkels die Nederland rijk is wordt ook kleding verkocht, de opbrengsten hiervan komen uiteraard geheel ten goede aan de Dorcasprojecten.

Als u niet wilt dat uw kleding (indien geschikt)  in de winkel wordt verkocht dan kunt u dit aangeven, het wordt dan gelijk apart gehouden voor de projecten. Mogen we op u rekenen bij het opruimen van uw kledingkast?

Kijk voor meer info op www.dorcas.nl

 

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500