Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Grof tuinafval gratis inleveren

Geplaatst op: 15 april 2015

Komende zaterdag kunnen inwoners van de gemeente Zwartewaterland grof tuinafval gratis inleveren. Dit kan op verschillende locaties, waaronder de Firma Wolfshagen in Hasselt. Met deze actie willen de gemeente en ROVA bereiken dat er zoveel mogelijk grof tuinafval wordt gescheiden. Gescheiden grof tuinafval kan voor een deel worden gecomposteerd en voor een deel ingezet worden voor de opwekking van duurzame energie. Daarnaast wordt op deze manier voorkomen dat grof tuinafval bij het restafval eindigt.

Inleverlocaties
•Firma Wolfshagen, Wolfshagenweg 2A Hasselt – Zaterdag: 08.00 – 12.00 uur
•Milieubrengstation ROVA Zwolle, Rijnlandstraat 2, Zwolle – Zaterdag: 09.00 – 16.00 uur
•Milieubrengstation ROVA Meppel, Hesselterlandweg 69, Meppel – Zaterdag: 08.00 – 11.00 uur

Legitimatie verplicht

De service is alleen voor particulieren en u moet zich ook kunnen legitimeren als inwoner van de gemeente Zwartewaterland. Er is geen limiet voor de hoeveelheid grof tuinafval die u brengt.

Wat is grof tuinafval?

Om goede compost te kunnen maken, is het belangrijk dat er alleen grof tuinafval (bijvoorbeeld gemaaid gras, organisch tuinafval, blad en snoeiafval, tak- of stamhout) wordt ingeleverd. Als er bijvoorbeeld zand, aarde of tuinhout tussen het grof tuinafval zit, dan is het onbruikbaar voor de compostproductie. Vervuilde ladingen worden daarom niet gratis geaccepteerd.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500