Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Roest houdt verfbeurt pont op

Geplaatst op: 16 april 2015

Tekst en foto's: Enrico Kolk

De verfbeurt van de pont begint vandaag nog niet. Er is veel roest aanwezig, dat eerst verwijderd moet worden. Pas dan kan het echte verven beginnen. Naar verwachting zal dat maandag zijn, als het tenminste niet gaat regenen. “Dan kan ik niet verven, zeker niet op metaal”, vertelt Jan ‘de Schilder’. 

De komende dagen is hij nog even druk met schuren. “Maandag krijg ik er een hulp bij”, zegt de schilder. Met z’n tweeën gaan ze de hele binnenkant van de pont verven. “De stuurhut blijft wit”, aldus Jan. “De binnenkant van de pont wordt lichtblauw, een beetje richting de oude kleuren.” Om die exact terug te krijgen, gaat nog niet zo snel. “Er zijn geen kleurnummers meer. We zijn wel aan het proberen om die te achterhalen.”

De buitenkant van de pont wordt volgend jaar geschilderd, als het vehikel op de Hasselter werf is. Die kleur staat al vast: oranje.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500