Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 februari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Marinus sprakeloos van koninklijke onderscheiding

Geplaatst op: 24 april 2015

“Ik ben al niet zo’n spreker, maar nu ben ik echt sprakeloos”, zei kunstenaar Marinus Burgmeijer vrijdagochtend in het Tapijtmuseum. Daar kreeg hij uit handen van burgemeester Bilder een lintje opgespeld. Hij is nu Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Burgmeijer was voor een interview over zijn schilderwerk aan de Vijf Gebroeders naar het turfschip in de haven gelokt. Daar ontstond een discussie over een mat die de vloer verder zou verfraaien. Gelukkig had Marinus even tijd om mee te lopen naar een voorbeeldmat in het Tapijtmuseum. Daar was hij vervolgens volkomen verrast door de aanwezigheid van familie, vrienden, cursisten en vooral burgemeester Bilder.

Die roemde de grote verdiensten van Burgmeijer voor de gemeenschap. Hij is niet alleen kunstenaar en cursusleider, maar is ook al decennialang betrokken bij de gereformeerde kerk. Verder is hij onderdeel van de Stichting Promotie Genemuiden en de kunstmarkt.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500