Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Tweede overwinning voor Beens

Geplaatst op: 29 april 2015

Gerrit Jan Beens won zaterdag de vlucht vanuit Duffel. Het is zijn tweede overwinning in de Genemuider club. René van der Sluis en Zonen pakte de tweede plaats. Uitblinker in de top twintig op deze vlucht waren Gerard Heutink en Zoon met vijf duiven in de kop van de uitslag.

Na een lange dag van wachten werden de duiven op zaterdag 25 april toch nog gelost om 14.50 uur. Elke duivenliefhebber is op dat moment blij….. gelukkig de duiven zijn toch nog los. Menig duivenliefhebber houdt in de week voorafgaande aan de vlucht de weersvoorspellingen in de gaten. De voorspellingen voor zaterdag waren niet echt hoopvol en daarom is er dan altijd opluchting als het bericht klinkt “de duiven te Duffel worden gelost om 14.50 uur”.  Met wind in de rug werden de duiven rond 16.40 uur in Genemuiden verwacht echter dat was te positief. De meeste duiven zullen toch door de wind en door de buien onderweg een langere route hebben afgelegd. Het duurde tot 17.01 toen Gerrit Jan Beens zijn 573 klokte en daarmee pakte deze duif zijn tweede overwinning in de club.

Om het concours te kunnen sluiten moesten er 156 duiven geklokt worden. Normaliter duurt dit op een vlucht van 200 kilometer met de wind mee een minuut of zeven, acht echter door het slechte weer duurde het nu maar liefst 51 minuten voordat de prijsduiven binnen waren.

 

De uitslag van Duffel, 200 kilometer en 623 ingekorfde duiven:

 

Gerrit Jan  Beens 1, 23, 25

B.J. van der Sluis en Zonen 2

Gerard Heutink en Zoon 3, 4, 8, 17, 18

Piet Breman 5, 11

Siem en Karst Kolk 6, 13

Peter Timmerman 7

Johan Heutink 9

Jan ten Hoeve 10

Bert Bekendam 12, 16, 21

Tiem Schilder 14

Albert van der Haar 15

Gebroeders Bakker 19, 20

Reind Breman 22

Klaas de Lange 24

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500