Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nieuwe website voor SCEG

Geplaatst op: 9 mei 2015

SCEG, de stichting die zich inzet voor de bevordering van cultuur en educatie in Genemuiden lanceert maandag 11 mei haar nieuwe website. Op die website, www.sceggenemuiden.nl treft u aankondigingen aan van alle cursussen, workshops en evenementen die onder verantwoordelijkheid van SCEG worden georganiseerd.

De website gaat een belangrijke functie vervullen bij het aankondigen van nieuwe activiteiten. Aanmeldingen voor cursussen kunnen straks ook eenvoudig via de site worden gedaan. Behalve een nieuwe website gaat SCEG haar activiteiten het komend seizoen ook door middel van nieuwsbrieven onder de aandacht van de inwoners van Genemuiden brengen. Die nieuwsbrieven, die tenminste drie keer per jaar zullen verschijnen, bieden dan een zo actueel mogelijk overzicht van wat er zoal georganiseerd gaat worden. En dat kan variëren van een taalcursus tot een cabaretavond en van een fietstocht door de natuur tot een culinaire avond.

De nieuwsbrieven komen in de plaats van het traditionele boekje, dat eenmaal per jaar werd verspreid en daarmee als nadeel had dat veranderingen in of aanvullingen op het aanbod niet meer konden worden verwerkt.

Natuurlijk biedt de website ook ruimte aan de grote evenementen, zoals Genemusiment en Eikoerei. Genemusiment viert dit jaar haar tweede lustrum; het is tien jaar geleden dat voor het eerst dit feest, dat inmiddels de Biestemerkt naar de kroon steekt, werd georganiseerd. Dit jaar nog met een beperkte subsidie van de gemeente, maar vanaf volgend jaar zal SCEG volledig haar eigen broek moeten ophouden. Dat kan alleen maar door de bijdragen van tal van grote en kleine sponsoren, die gelukkig ook dit jaar (voor een deel) alweer hun medewerking hebben toegezegd. Maar met alleen sponsoren staat er nog geen goed programma. Daarvoor is ook de medewerking nodig van heel veel vrijwilligers. En die zijn er, al bestaat er nog steeds behoefte aan extra handen, die mee willen helpen om van de SCEG-activiteiten steeds een succes te maken.

Mensen kunnen zich, vanaf 11 mei dus, via de nieuwe website, waarop ook een button ‘contact’ is te vinden, aanmelden als vrijwilliger voor Genemusiment, maar ook voor allerlei andere boeiende en plezierige SCEG-programma’s. Tenslotte kan ook het bestuur van SCEG nog wel wat versterking gebruiken; op dit moment is vooral de categorie jonge enthousiaste vrouwen wat ondervertegenwoordigd. Geïnteresseerden die meer willen weten kunnen contact opnemen met de voorzitter van SCEG, Harrie Rietman (hrietman@gmail.com) .

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500