Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Lat C-talent toernooi ligt hoog

Geplaatst op: 23 mei 2015

Scouts van profclubs meldden zich al aan, buitenlandse clubs kwamen op de wachtlijst en voorzichtig droomt de organisatie van edities waarop de wereldtop aanwezig is. En ondertussen is er ook een ‘gezonde spanning’ of het eerste Edel Grass C-Talent Tournament van komende zaterdag vlekkeloos gaat verlopen. “We hebben de lat nogal hoog gelegd, nou moeten we het waarmaken ook….”, zeggen Klaas Bakker, Jan Pleijsier en Jacco Stoter die samen met Sijmon Eenkhoorn het toernooi organiseren.

“We hebben denk ik allemaal afzonderlijk binnen Sportclub wel eens gezegd: ‘als er wat is, kun je me vragen’. Nou, dat is meteen behoorlijk uit de klauwen gelopen…We zijn allemaal nogal strebers en willen er het beste van maken. We zijn niet tevreden met een 8, we gaan voor een tien”, lacht Bakker over het gevolg van een simpele vraag van Sportclub-bestuurslid Arjan Hoekman: of ze er voor voelden om een prestigieus C-toernooi te organiseren. “Ondertussen zijn we zo enthousiast dat we gekscherend wel eens zeggen: over vijf jaar speelt Barcelona hier”, vult Pleijsier aan.

Ze haalden kortom alles uit de kast om een toptoernooi te realiseren in Genemuiden. Met de hulp van veel vrijwilligers, hoofdsponsor Edel Grass en veel andere sponsoren. “De goede naam van Sportclub Genemuiden hielp ook enorm. En zonder Chris Riemens en Gerry Hamstra hadden we dit niet voor elkaar gekregen. Zij hebben een enorm netwerk in de voetballerij. Ook gaven ze ons veel adviezen over hoe je zo’n evenement aanpakt”, vertelt Pleijsier, die desondanks verrast was door de reacties. “Al snel meldde Cambuur zich als eerste BVO aan. De zestien ploegen hadden we rap bij elkaar. Daardoor moesten we zelfs gerenommeerde clubs uit binnen- en buitenland teleurstellen. Echt, dat hadden we nooit verwacht.”

En dan komt het op organiseren aan. Je kunt de top van Nederland wel naar Genemuiden halen, maar die verwachten dan ook een kwaliteitstoernooi. Op alle denkbare manieren. “Overal alle onderdelen van zo’n toernooi hebben we goed nagedacht, maar we komen ongetwijfeld nog voor verrassingen te staan”, zegt Stoter. “Onlangs zijn we nog in Sneek geweest waar ze ook al jaren een groot toernooi organiseren. Wij hebben hun filosofie over veldcoördinatoren overgenomen. Zij vormen de schakel tussen alles wat op het veld gebeurt en de organisatie.”

Alle wedstrijden worden geleid door ervaren KNVB-scheidsrechters. Slagerij van Ingen regelt de lunch die in twee shifts plaatsvindt, de informatievoorziening is voor elkaar en de organisatie verwacht minimaal duizend toeschouwers. De organisatie is klaar voor de opening kortom. Pleijsier: “We beginnen om 08.45 uur met het voorstellen van alle ploegen. Dat gebeurt op het hoofdveld. Drie kwartier later starten de wedstrijden. Uitloop hebben we wat dat betreft niet, want dan hobbelen we daar de hele dag achteraan. Om 16.30 uur moet de finale beginnen.”

En daarna zakt de organisatie van pure vermoeidheid vermoedelijk in elkaar. Sinds oktober stopten ze ontelbare uren in de voorbereiding. Bakker: “Alles was natuurlijk nieuw. We hadden geen geschiedenis en geen draaiboek. En nu komt het er op aan. Ik denk dat ik in de nacht van vrijdag op zaterdag geen oog dicht doe. Het toernooi is geslaagd als zaterdag de eerste teams zich meteen aanmelden voor komend jaar. Dat betekent dat we echt iets hebben neergezet.”

Kijk voor de deelnemende teams hier: http://www.sc-genemuiden.nl/home/nieuws/2015-04-01_Tournement/

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500