Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
30 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Johannes de Heer zangavond

Geplaatst op: 26 mei 2015

De Kamper musicus Gerwin van der Plaats houdt op 29 mei een Johannes de Heer zangavond in de Bovenkerk in Kampen waar hij de samenzang dirigeert vanaf de speeltafel van het Hinsz-orgel.

Van deze zangavond wordt een cd-opname gemaakt die later dit jaar verschijnt. Met het organiseren hiervan wil hij gehoor geven aan de talloze vragen om een avond te beleggen met liederen uit de bundel van Joh. de Heer.

Johannes de Heer werd geboren in 1866 en was een Nederlands evangelist. Hij werkte onder andere bij de NCRV en was oprichter van de organisatie “Het zoeklicht”. Daarnaast was hij samensteller en uitgever van de Joh. de Heer-zangbundel. De eerste druk uit 1904 bevatte uiteindelijk 675 liederen. In de tientallen herdrukken die de bundel daarna beleefde, traden voortdurend wijzigingen in aantal en samenstelling op, doordat De Heer met wensen en kritische opmerkingen van de gebruikers rekening wenste te houden. In 2004 verscheen de 30e druk en zijn er ruim 300.000 exemplaren verkocht. Nog steeds zingen mensen deze liederen.

Voor de zangavond van 29 mei is het voor een ieder mogelijk zijn of haar favoriete lied door te geven aan de organisatie. Dat kan door middel van een email aan info@gerwinvanderplaats.nl of per post naar Gerwin van der Plaats, Ganzebloem 15, 8265 MT in Kampen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500