Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 mei 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Corso gaat voor variatie

Geplaatst op: 29 mei 2015

Bloemencorso Sint Jansklooster gaat een afwisselende editie tegemoet. Die conclusie mag getrokken worden na de presentatieavond van vrijdag in het Dorpshuis. De twaalf deelnemende corsogroepen toonden onder meer ontwerpen van een stekelvarken, zeventig jaar bevrijding, juichende fans en een veelheid aan andere onderwerpen.

“Op basis van wat ik hier zie, concludeer ik dat we een corso van zeer hoge kwaliteit tegemoet gaan. Buitengewoon veelbelovend”, zegt COV-voorzitter Marten Heetebrij na een wandeling langs de maquettes. Natuurlijk zijn dat woorden waar een voorzitter niet onderuit kan, maar Heetebrij heeft vrijdag absoluut recht van spreken. De groepen komen bijna zonder uitzondering met ontwerpen of tekeningen van hoog niveau. En na de vele angstaanjagende wagens van vorig jaar, zit het dit keer met de afwisseling ook meer dan goed.

Aan het corso doet dit jaar een wagen minder mee. De groep Prijs de Heer kreeg de deelname niet rond. De bouw van de eerste wagen rustte vorig jaar op te weinig schouders, waardoor de initiatiefnemers dit keer de handdoek moesten werpen. Even zag het er naar uit dat Deurgoan ook afhaakte. Stormachtig weer blies de bouwtent onlangs omver. Gelukkig besloot de groep uiteindelijk toch haar naam eer aan te doen.

Bloemencorso Sint Jansklooster staat zoals altijd voor de derde vrijdag van augustus gepland. Vermoedelijk besteedt de landelijke media daaraan opnieuw aandacht. Ook komen er weer tienduizenden liefhebbers naar het dorp. Zij komen naar een van de topcorso’s van Nederland. De organisatie gooide onlangs een nieuwe website in de lucht. Kijk voor alle corsovorderingen op www.corsoklooster.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500