Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Joodse’ expositie gaat laatste week in

Geplaatst op: 5 juni 2015

De tentoonstelling over het Joodse Leven in Zwartsluis is volgende week voor het laatst te bezichtigen. De organisatie die in handen is van de St. Herdenking Joods Leven Zwartewaterland is erg blij met de grote belangstelling voor de expositie. Op verschillende panelen wordt de omvang van het voormalig Joods Leven in Zwartsluis getoond. Ook in enkel vitrines zijn nog nooit eerder vertoonde stukken te bewonderen.

Niet alleen voor “Sluzigers” is het interessant. Een mevrouw uit Genemuiden was er, nadat ze ook in haar eigen woonplaats de expositie over de familie Herschel bezichtigd had. Ze kwam er weer kennissen uit Genemuiden tegen en samen belanden ze aan een tafeltje in de Sluuspoort. Enkel bekenden uit Zwartsluis schoven ook aan. De indrukwekkende geschiedenis van de Joden in onze woonplaatsen bleek genoeg gespreksstof te geven.

Zaterdag 13 juni is de laatste dag dat de expositie in Zwarsluis te zien is. In Hasselt gaan ze nog een weekj langer door met “Een naam en een gezicht” en in Genemuiden is de exposite over de familie Herschel nog de hele maand juni te bezoeken.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500