Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
12 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zinvol marktbezoek

Geplaatst op: 24 juni 2015

“Een zinvolle middag”, noemt jongerenwerker Joop Bakker het bezoek aan de markt van dinsdagmiddag. De jongerenwerkers stonden daar om te vragen in hoeverre mensen het jongerenwerk kenden. “Het heeft wel wat opgeleverd.”

De meeste mensen kennen het jeugdwerk vooral van de activiteiten en de sozen. “Maar we doen natuurlijk veel meer”, vertelt Bakker. “Zo doen we ook aan huiswerkbegeleiding en verwijzen we probleemjongeren naar onder andere het CJG. Daarnaast hebben we het ambulante werk. Het is heel belangrijk dat jongeren niet tussen wal en schip belanden en daar zetten wij ons ook erg voor in.”

De jongerenwerkers vroegen mensen ook wat zij zouden kunnen veranderen. “Dat wisten ze niet”, zegt Bakker. “Wij kunnen onszelf nog wel profileren.” Ook ziet hij er wel been in om de samenwerking met het CJG en 3:16 uit te breiden. 

Wethouder Speksnijder en ambtenaar Marga de Haan kwamen ook nog even een kijkje nemen. “En ze deden ook nog even mee”, aldus een verheugde Bakker.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500