Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Rennen en spinnen voor het goede doel (video)

Geplaatst op: 26 juni 2015

Foto's Erik en Jeroen Eenkhoorn

Een kleine honderd mensen spinden of renden zich vrijdagavond in het zweet voor Nepal. Zij deden mee aan het evenement van Fytac. Hoeveel dat oplevert is pas in de loop van de week bekend, maar de tussenstand is al 3500 euro.

Organisator Esther Fuite van Fytac hijgt uit van twee rondjes door het centrum van Genemuiden. Op haar t-shirt staan twee vinkjes. Daar laat ze het voorlopig even bij, glimlacht ze. Fuite kijkt naar de spinningmarathon die bezig is. “De meeste animo was voor de spinningmarathon, de aanmeldingen voor de sponsorloop kwamen pas laat op gang.”

Toch zijn er bijna honderd sporters actief, die met elkaar een mooi bedrag ophalen voor de wederopbouw van het door een aardbeving getroffen Nepal. Burgemeester Bilder opende met een raak geplaatst alarmschot om 18.00 uur de activiteit. Hij verwees daarbij naar de gebeurtenissen in Frankrijk en Tunesië eerder op de dag.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500