Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nieuwe ronde, nieuwe kansen bij Sportclub

Geplaatst op: 27 juni 2015

Masies Atien stapt uit de BMW. Tekst en foto's Erik Driessen

Met de dure BMW’s van nieuwe sponsor Dusseldorp reden de nieuwe spelers van Sportclub Genemuiden zaterdagochtend Sportpark de Wetering op. Klaar voor een seizoen in het groen-wit. Ook de nieuwe trainer Hennie in ’t Hof presenteerde zich aan het publiek.

Hij bedankte eerst de sponsor omdat hij ‘even mocht rijden in zo’n mooie auto’. Daarna herhaalde de trainer nog eens de woorden die hij in het Genemuiden Actueel Sportcafe ook sprak. “Ik wil iets bereiken met goed voetbal. Controle over een wedstrijd geeft je de vrijheid om lekker te gaan voetballen. En dan kun je presteren”, aldus In ’t Hof, die veel ‘bereidheid’ heeft aangetroffen bij Sportclub. “Zowel de nieuwe spelers als de oude garde wil er voor gaan. Masies heeft bij wijze van spreken zijn been gebroken, maar doet het liefst alle trainingen al weer mee.”

En die Masies Atien kwam ook met een brede lach uit een BMW stappen. Hij woont in Hoofddorp en studeert in Alkmaar. Geen ideale combinatie met voetballen in Genemuiden. “Maar het maakt mij eigenlijk niet uit, al doe ik wel mijn best om te zorgen dat ik na de zomer mijn studie in Zwolle kan vervolgen. Dat zou natuurlijk een stuk makkelijker zijn”, aldus de voormalig prof die overkomt van Montfoort. Zijn ambities zijn nog niet gedoofd. “Ik wil het beste uit mezelf halen. Doe je dat, dan doe je dat automatisch ook voor je club. Uiteindelijk wil ik hogerop, maar eerst richt ik me volledig op Genemuiden.”

Dat doet de nieuwe verdediger Mike van der Kooy ook. Net als Atien is hij een kilometervreter het komende seizoen. “Ik woon in Utrecht. Ik kan aan de linkerkant van de verdediging spelen en ik hou van aanvallend spel. Niet van laf voetbal. Hopelijk draaien we bovenin mee en hebben we vooral heel veel plezier”, aldus de verdediger.

Stef van der Velden stelde zich ook voor. De nieuwe spits woont in Enschede en komt over van DETO. Vorige week noemde hij in het Sportcafe een aantal van vijftien doelpunten dat hij wil maken. “Inclusief de trainingen he…”, zwakte hij bij de perspresentatie zijn uitspraak met een brede lach af. Presentator Gert Jan van den Berg vroeg hem nog naar de voetbalschool, waar hij er in Twente drie van heeft. “Maar die zijn op zondag, dus dat wordt hier vast niets…”, aldus Van der Velden, die sowieso trainersambities heeft. “Ik heb altijd jeugdteams getraind. Omdat ik nu op zaterdag speel, lukt dat niet meer. Maar in de toekomst ga ik die kant zeker weer op.”

Laatste nieuwe speler in de selectie is Karlo Heutink uit de eigen jeugd. Met hem later een interview op Genemuiden Actueel.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500