Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Webshop met streekgerechten

Geplaatst op: 27 juni 2015

Stichting In de IJsseldelta lanceert in oktober een website. De ruim veertig ondernemers die binnen de stichting samenwerken, presenteren via deze website hun streekproducten, toeristische accommodaties en recreatieve voorzieningen. “Graag nodigen we meer streekgebonden ondernemers uit deel te nemen aan deze kansrijke website”, zet bestuurslid Cor Pierik de toegangspoort open.

Onderdeel van de website is een uitgebreide webshop, waarin de nu nog twaalf ondernemers hun groente, vlees, zuivel en dergelijke op een laagdrempelige manier aanbieden. “Kenmerkend is dat al deze streekproducten duurzaam geproduceerd zijn”, benoemt Pierik één van de voorwaarden voor ondernemers die ook aan willen haken.
“Bovendien ken je als consument de herkomst van het product. Je kunt bijvoorbeeld zo bij de boer langs gaan om te vragen hoe de koe geleefd heeft. Die transparantie – anders gezegd, mensen op je erf – moet je als ondernemer wel zien zitten.” Streekproducten via de webshop besteld, worden straks binnen achtenveertig uur door een lokale distributeur bezorgd met één van de twee auto’s voorzien van het logo (H)eerlijk IJsseldelta. Een goed gekozen merk om optimaal in te spelen op de toenemende behoefte om te weten wat je eet.

Recreatie & toerisme

Inwoners en bezoekers van Nationaal Landschap IJsseldelta vinden op de website ook de vele toeristische accommodaties en recreatieve voorzieningen. Van vakantiehuizen tot minicampings, van vaartochten tot zorgboerderijen. “We hebben ruimte voor iedere streekgebonden ondernemer die iets met deze toeristische, recreatieve sector heeft. Zelfs voor de supermarkt die boodschappen bij één van de groepsaccommodaties wil bezorgen”, geeft Pierik de volle breedte van de website aan. “Daarnaast telt de website bij de lancering zo’n tien arrangementen, waar de via de website verbonden ondernemers ongetwijfeld meer aan toe gaan voegen. Leuke acties en een uitgebreide activiteitenkalender zullen natuurlijk niet ontbreken.”

Iedere betrokken ondernemer actualiseert zijn eigen pagina, voegt zelf producten en activiteiten toe. Zo vormt de website voor alle streekgebonden ondernemers een mooie manier om zich te profileren, om consumenten in slechts een paar klikken te laten zien wat ze allemaal in huis hebben. Het komt de naamsbekendheid en daarmee de vindbaarheid van de IJsseldelta zeker ten goede komen. Kijk voor meer informatie over de stichting en ruim veertig ondernemers op www.indeijsseldelta.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500