Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Het wordt warm!

Geplaatst op: 29 juni 2015

Deze week wordt het een warme tot zeer warme week met lokaal temperaturen tussen de 30-35 graden. Het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) heeft laten weten dat morgen het nationaal hitteplan is werking gaat. Dat wil zeggen dat ouderen, mensen in zorginstellingen, chronisch zieken en mensen met overgewicht extra kwetsbaar zijn bij hoge temperaturen.
Het RIVM adviseert in het plan onder meer om voldoende water te drinken, dunne kleding te dragen, lichamelijke inspanning ’s middags (op het heetst van de dag) te bepreken en (in dien mogelijk) in de schaduw te blijven.
Uiteraard kunnen mensen zichzelf ook wapenen tegen de hitte. Het RIVM geeft wel een aantal concrete tips.
– Zorg ervoor dat je genoeg drinkt, ook als je geen dorst hebt. Als je dorst hebt wordt het afgeraden om alcohol te drinken. Neem altijd een flesje water mee.
– Houd jezelf koel en blijf zoveel mogelijk in de schaduw. Niet te veel bewegen, zeker niet tussen 12:00u en 16:00u.
– Houd je woning koel door op tijd de rolluiken dicht te doen en ventilators of airco aan te zetten. Zet ramen niet wagenwijd open, maar voor de ventilatie wel op een kier. Als het ’s avonds koeler wordt, is het juist wel goed om de ramen open te zetten.
– Let bij warm weer extra op mensen in je omgeving die misschien hulp kunnen gebruiken.
Bron: RIVM
Het weer verder de komende dagen zonnig en (zeer) warm met vanaf donderdag een kans op een onweersbui maar die zorgt niet voor verkoeling voor de dagen daarna blijft het zonnig en (zeer) warm.
Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500