Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Wethouder weerspreekt kritiek pontbazen

Geplaatst op: 1 juli 2015

De pont is aankomende maandag, dinsdag en woensdag niet in de vaart voor auto’s en vrachtverkeer. Ook trekkers kunnen niet gebruikmaken van de varende brug. Dat heeft te maken met de werkzaamheden aan de rotonde bij de Noorde. Groter verkeer dan fietsers kan daar dan niet langs.

Bert Keukenkamp van de pont is woedend. “De wethouder houdt zich niet aan zijn woord. Tegen ons was gezegd, tijdens de onderhandelingen over de overname, dat de pont niet stil kwam te liggen. Nu zegt men: ‘alleen fietsers overzetten’.” Dat kost hem en Hendrik Schuitema, de mede-eigenaar van de pont, flink wat omzet.

Wethouder Speksnijder weerspreekt de kritiek. “Wij hebben alleen gezegd dat wij ons best zouden doen. Dat we ervoor zorgden dat de pont in de vaart bleef hebben we nooit kunnen beloven. En we hebben ons best gedaan. Het zou eerst twee weken duren, maar we hebben dat weten te bekorten tot drie dagen.”

De wethouder zegt dat hij hiervan baalt. “Wij kregen pas gisteren te horen dat het volgende week is.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500