Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
12 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Eerste onderdelen Genemusiment bekend

Geplaatst op: 2 juli 2015

Genemusiment is op 19 september toe aan de tiende editie. En dat wordt natuurlijk gevierd met een extra gevuld programma. Op tien locaties in Genemuiden bruist het van de activiteiten. Een gekleurd lint voert de bezoekers langs deze plaatsen.

Wat begon als een kleinschalig experiment van de SCEG, groeide in korte tijd uit tot een traditie. Veel Genemuidenaren en steeds meer bezoekers van buiten de stad omcirkelen de derde zaterdag van september in hun agenda. Genemusiment stond de eerste negen edities jaarlijks op de agenda en sloeg afgelopen jaar een keer over vanwege Eikoerei. Ondanks dat de gemeente de subsidie introk, kan SCEG dankzij sponsoren en andere acties toch een mooi programma voor de jubileumeditie presenteren.

De bekende ingrediënten blijven daarbij natuurlijk belangrijk. Op het Havenplein is de hele dag muziek van de bekende Genemuider muzikanten en koren. Ook komt Barbara Lok met NOISZ naar Genemuiden. Een circus, een kinderdraaimolen en steltlopers zorgen ongetwijfeld ook voor veel bekijks. Ook komt de Solar auto van de TU Delft naar Genemuiden.

Veel muziek is er ook te horen in ’t ofje van de familie van Dalfsen. Van kinderkoor Uniek en de leerlingen van Jerry Hoekman tot Wim en Sander van Dalfsen. Henk Hooijer vertelt humoristische dialectverhalen.

Mooi onderdeel is het Kerkenpad. Meerdere kerken in Genemuiden openen hun deuren. In de Hervormde Kerk zijn optredens van Janine Beens, Stereo en Create Cantus. Mensen zonder hoogtevrees kunnen de toren van de Bethelkerk beklimmen. Bij het Historisch Centrum staat onder meer een soort Kunst en Kitsch op het programma. Ook komt de unieke Raadstafel van de voormalige gemeente Genemuiden tijdelijk uit het Rijksmuseum naar Genemuiden. Het pleintje bij de Westerbrugstraat staat deze editie in het teken van kinderactiviteiten. In De Meente komt onder meer Thea Kroeze op bezoek.

Het complete programma maakt SCEG in de komende maanden bekend.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500