Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kans op ‘warmteonweer’

Geplaatst op: 2 juli 2015

(door John Poot)

Het is zonnig en zeer warm. Na de 33 graden van woensdag kan het vandaag nog een graad of twee warmer worden in Genemuiden. Vanavond is er kans op warmteonweer.  Warmteonweer komt niet zo vaak voor, vaak als er onweer komt wordt het koeler maar met warmteonweer is dat niet zo. Vaak kunnen deze buien flink uitpakken: windstoten, zware regenval soms met zware hagel.

Als een dergelijk bui dichtbij is, begint het plotseling te waaien. Spullen die niet vast zitten worden vaak de lucht in geblazen. En hoor je de eerste donderslagen. De temperatuur zal niet veel zakken. Dus vanavond het weer goed in de gaten houden. Als er onverwacht een bui ontstaan is dat soms op buienradar nog niet te zien. Het KNMI heeft code geel voor onweer vanaf 20:00u afgegeven. Maar aan tijden houdt onweer zich niet. Morgen wordt het iets minder warm rond de 29 graden maar nog wel zomers. Zaterdag wordt het weer een warme benauwde dag met ’s avond  kans op onweer. Vanaf zondag minder warm, maar nog steeds zomers.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500