Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Ledenlijst keten nog niet definitief

Geplaatst op: 2 juli 2015

Het is nog niet zeker of keten een ledenlijst moeten gaan voeren. De raad besloot donderdagavond om het besluit hierover uit te stellen. De raadsleden hadden nog een aantal vragen. Veel daarvan blijven uitstaan tot de volgende raadsvergadering.

PvdA-fractievoorzitter Astrid Dijkstra stelde zich kritisch op ten opzichte van de keten. “Er zijn teveel signalen gekomen dat keten de regels overtreden en gewoon kroegen zijn. Dat kan niet de bedoeling zijn. Wij zijn wel voor legale jeugdhonken waar bezoekers gewoon vrienden zijn, maar niet voor illegale kroegen.”

De SGP opteerde een sterfhuisconstructie. Keten op een bedrijventerrein, naast een bedrijfspand, zijn dan op grond van de bestemmingsplanvoorschriften niet toegestaan. Bestaande keten zouden gedoogd kunnen worden en op den duur verdwijnen. Dit voorkomt onrust, denkt de SGP. Het plaatsen van nieuwe keten, buiten de huiskamerkeet om, is dan niet meer toegestaan. Bij een huiskamerkeet beperkt het bezoek zich tot een vriendengroep en het aantal bezoekers varieert van 15 tot uiterlijk 30 jongeren.

“We willen allemaal een plek voor jongeren. De weg ernaartoe is lastig”, vatte Astrid Dijkstra de nogal chaotische behandeling van het onderwerp samen. “Ik vind het prima om de vakantie te gebruiken om de woordvoerders en de wethouders bij elkaar te brengen. Laten we het hier nu bij laten”, stelde CU-fractievoorzitter Spoelstra voor.

In de volgende raadsvergadering, op 29 augustus, spreekt de raad verder over dit onderwerp.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500