Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Heutink en zoon winnen vanuit Orange

Geplaatst op: 16 juli 2015

Gerard Heutink en Zoon winnen de vlucht vanuit Orange. Maar liefst 949 kilometers dienden de duiven van de marathon mannen af te leggen. Dit dan wel in rechte lijn en hemelsbreed gemeten.

De duiven van de marathon fond mannen uit Genemuiden werden vrijdagochtend 10 juli om kwart voor zeven gelost in het Zuid Franse Orange. Zoals reeds gemeld 949 kilometer gelegen van Genemuiden. Deze vlucht staat ingeroosterd als een ochtendlossing dus dan is de opzet dat de duiven op de dag van lossing hun hok kunnen bereiken. Helaas lukte dit net niet voor de duiven vanuit Genemuiden.

Wel kregen de heren Heutink een telefoontje vanuit Elst dat daar een duif van hen was binnen gelopen. Deze duif was blijkbaar aan voer en water toe en was helaas even gaan pauzeren. Anders had deze duif op vrijdagavond thuis geweest. Met de duivenmelker uit Elst werd de afspraak gemaakt om op zaterdagochtend om half zes de duif weer los te laten.

Het duurde tot één minuut voor zeven voordat de duif arriveerde in het hok van Gerard en Arjan Heutink. Ook in dezelfde minuut arriveerde er een duif van Siem en Karst Kolk dus werd het goed vierentwintig uur na de lossing toch nog een nek aan nek race; gelukkig nogal binnen de familie.

De uitslag:

Gerard Heutink en Zoon 1, 7, 9, 11

Siem en Karst Kolk 2, 3, 4, 6, 8, 10

Harm Bergman 5, 12

Bert Grolleman 13.

 

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500