Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Mooie zomer voor De Vijf Gebroeders

Geplaatst op: 17 juli 2015

De Vijf Gebroeders is deze zomer veel op het water rond Genemuiden te zien. Op veel avonden vaart het honderd jaar oude turfschip de binnenhaven uit op weg naar het Zwartemeer of Zwartsluis. Veel groepen boeken een tocht. Op woensdagavond staat elke week een publiekstocht op de agenda.

 Vorig jaar was de Vijf Gebroeders relatief gezien veel op nautische evenementen buiten Genemuiden te zien, zoals bij Sail Kampen en Sail Giethoorn. Dit jaar is Genemuiden een echte thuishaven. Binnenkort werkt De Vijf Gebroeders aan zomeractiviteiten in de haven en natuurlijk ook aan Genemusiment. Wekelijks zijn er groepen die meevaren op het schip en de stand van zaken van de renovatie bekijken.

Ook de woensdagavondtochten zijn weer populair. Tot nu toe was elke tocht ‘uitverkocht’. Voor 12,50 euro kunnen mensen urenlang meevaren. De koffie aan boord is dan gratis. Voor de komende woensdagavonden is er nog wel plaats. Vertrek is om 18.30 uur. Ook een keer meevaren? Mail dan naar info@vareningenemuiden.nl . Voor meer informatie zie ook www.vareningenemuiden.nl

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500