Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Waterschap zoekt mensen voor KEI-brigade

Geplaatst op: 17 juli 2015

Om de buitenpolders van kampereilanden (tussen het Zwarte Meer en de oude Zuiderzeedijken) te beschermen tegen overstroming, neemt waterschap Groot Salland tijdelijk extra maatregelen. Een deel van de dijk langs het Zwarte Meer voldoet namelijk niet aan de gestelde norm. De dijkverbeteringsmaatregelen, die ervoor zorgen dat de dijk voldoet aan de norm, zijn in 2018 gereed.

In de komende maanden richt het Waterschap op diverse plaatsen langs de dijk zandzakkendepots in. Als hoogwater dreigt te ontstaan, dan is een team van vrijwilligers nodig om binnen een aantal uren de zandzakken op de dijk te leggen. Hiervoor worden op korte termijn vrijwilligers geworven die samen de nieuwe KEI Brigade vormen. Zij komen, tot de dijkverbeteringen gereed zijn, in actie bij dreigend hoogwater. Deze maatregel zorgt ervoor dat de dijk tijdelijk versterkt wordt en daardoor een hoger veiligheidsniveau bereikt.

Groot Salland zoekt 270 mannen en vrouwen boven de 18 jaar die de KEI Brigade willen versterken. Het is belangrijk dat de nieuwe Brigadier binnen een uur na de oproep op locatie aanwezig kan zijn. Op www.wgs.nl/kei staat alle informatie over de nieuwe Brigade. Ook het aanmeldingsformulier

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500