Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
12 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Helmich onderweg naar de Via Gladiola

Geplaatst op: 18 juli 2015

Dinsdag 21 juli a.s. is het weer zover, de 99e editie van de Nijmeegse vierdaagse vangt aan op de Wedren in Nijmegen. Kort na zonsopgang zullen 46.000 wandelaars van start gaan met maar één doel, het uitlopen van de vooraf bepaalde afstand en aansluitend daaraan de uitreiking van het felbegeerde vierdaagse kruisje. Helmich Lubberts is een van hen. Hij doet dagelijks verslag, nu alvast zijn voorbeschouwing.

Ook dit jaar zal ik samen met broer Wim (4×40 km) en zus Jannie (4×30 km) de uitdaging weer aangaan. Na de nodige trainingskilometers te hebben afgelegd, is de tijd daar om daadwerkelijk de stoute schoenen weer aan te trekken. Want waar het uiteindelijk om draait is de entourage waarin je wandelt. Nijmegen en omstreken, zullen er ook dit jaar weer een geweldig feest van maken. Van het begin tot het eind zullen de wandelaars op handen en voeten gedragen worden, gedragen door duizenden toeschouwers die ook dit jaar zeker weer aanwezig zullen zijn.

MH17

Toch zullen de gedachten bij editie 99 ongetwijfeld nog terug gaan naar donderdag de 17e juli 2014, wie herinnert zich het niet, het bericht van de crash van MH17 in Oekraïne. Een gebeurtenis die veel impact had op het vierdaagse evenement. Sober was dan ook de intocht, een besluit waar ik mij volledig in kon vinden en de meeste lopers met mij. Het leven gaat door, misschien een cliché maar wel de realiteit.

Traditioneel is het zondag en maandag mogelijk om je start bewijs op te halen, een feest op zichzelf. Op de Wedren (start en finishplaats) bruist het van jewelste, je kunt volop sfeer proeven van wat de Nijmeegse vierdaagse te bieden heeft. Het evenement leeft en is een aanrader voor een ieder die dit spektakel nog nooit heeft meegemaakt.

Vanaf 21 juli zal ik dagelijks, via Genemuiden Actueel verslag doen van het grootste wandelevenement ter wereld. Mijn belevenissen tijdens de wandeling zal ik dagelijks in een kort verslag met jullie delen, spannende, vrolijke en ontroerende teksten zullen de revue passeren. Het vierdaagse evenement kent vele verhalen die aan het papier kunnen worden toevertrouwd, het zou zonde zijn om deze niet met u als lezer te delen.

Ook via Twitter @lubje63 ben ik te volgen, ik zal daar tijdens de wandeling korte updates geven van het evenement.

Met vriendelijke wandelgroet,

Helmich Lubberts

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500