Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Daan en Trijntje Roeland vijftig jaar getrouwd

Geplaatst op: 20 juli 2015

Op 16 juli 1965 traden Daniël Jan Sander Roeland en Trijntje Helena Remmelts met elkaar in het huwelijk in Hasselt. Burgemeester Bilder gaat hen persoonlijk feliciteren met hun gouden huwelijksjubileum op woensdag 22 juli.

Daan werd geboren in Genemuiden in een gezin van 7 kinderen. Hij was daarvan de middelste. Trijn is geboren in Hasselt en groeide daar op als oudste van 5 kinderen. Daan werd slager van beroep. Trijn werkte in de slagerij van haar ouders in Hasselt. Daan kwam met grote regelmaat vlees bezorgen in Hasselt en kwam daar Trijn tegen, die op de fiets vlees bezorgde. Zij troffen elkaar dan en maakten een praatje. Al snel kregen zij verkering.

Na vier jaar Genemuiden vestigden zij zich in het jaar 1969 – als vijfde slagerij – in Hasselt. Er werden drie dochters geboren. Het echtpaar heeft 6 kleinkinderen.

Voor deelname aan het verenigingsleven of andere maatschappelijke betrokkenheid was weinig tijd. Ook was er geen behoefte aan het uitoefenen van een bepaalde hobby. Beiden hebben dat niet gemist! In het werk konden Daan en Trijn al hun bezieling en creativiteit kwijt. En samen met hun personeel, waar zij steeds op konden bouwen, hebben zij een drukke maar fijne tijd gehad. Het feit dat “broodje Daan” en “broodje Roeland” een begrip zijn geworden doet hen deugd!

Nu er wat meer tijd vrij gekomen is gaat Daan graag fietsen of wandelen. Soms wordt er op kleinkinderen gepast.

Het gouden jubileum wordt met een receptie en een feest gevierd.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500