Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Laatste dagfondvlucht voor Gerrit Jan Beens

Geplaatst op: 22 juli 2015

Het dagfond programma 2015 werd zaterdag 18 juli afgesloten met een vlucht vanuit Chateauroux. Deze vlucht stond 2 weken terug ook op het programma maar werd toen door de organisatie afgelast vanwege de tropische temperaturen.

De dagfond mannen brachten op donderdag avond 16 juli 69 duiven bij elkaar, deze werden op zaterdag om 07.50 uur gelost en zij begonnen toen aan hun opdracht om 712 kilometer te overbruggen om thuis te komen.

Het was de drie jarige doffer, de 617, die de overwinning bracht op het hok van Gerrit Jan Beens en daarmee een mooi dagfond seizoen bekroonde met een eerste plaats. Vijf minuten later werd de 615 geklokt door Bert Bekendam die daarmee de tweede plaats voor zijn rekening nam.

 

De uitslag:

Gerrit Jan Beens 1, 3, 9, 10

Bert Bekendam 2, 12, 13

Albert van der Haar 4, 8, 11

Siem en Karst Kolk 5, 6, 14

Gerard Heutink en Zoon 15.

Harm Bergman en Gerard Heutink en Zoon hadden samen nog duiven ingezet op de wedvlucht vanuit Marseille. Deze duiven werden vrijdagochtend 17 juli om 06.40 gelost. Het was Harm Bergman die op zaterdag 18 juli ’s morgens om 05.08 zijn eerste duif klokte. Dit was de eerste duif op zaterdagochtend geklokt in het hele Nederland. Hij pakte hiermee een schitterende 39e plaats in het concours van de Zuid Limburgse Unie. Goed 5 uur later klokten de mannen van Heutink twee duiven tegelijk. Dit na ruim een dag vliegen en op ruim 1050 kilometer.

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500