Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Vakantie in eigen regio (3)

Geplaatst op: 23 juli 2015

Net als vorig jaar duikt Genemuiden Actueel af en toe de regio in op zoek naar tips voor Genemuidenaren die niet op vakantie gaan of die alweer terug zijn. Leuke tips dichtbij huis voor dagtrips. Vandaag de boerderij.

Kinderboerderijen zijn er natuurlijk te kust en te keur en uiteraard ook in Kampen. Mooiste kinderboerderij in de regio is Cantecleer in Kampen (met een leuke waterspeeltuin erbij sinds kort!), maar ook in Zwolle en Meppel zijn mooie exemplaren waar het leuk spelen is.

Ook rondom echte boerderijen is tegenwoordig steeds meer vertier. Kijk daarvoor alleen al rond in Mastenbroek. Bij meerdere bedrijven zijn kano’s te huren of kunnen kinderen spelen, ravotten en natuurlijk de dieren verzorgen. Dit kan bijvoorbeeld bij de weidevogelboerderij van Pelleboer, een agrarisch ondernemer die momenteel ook een stadsboerderij in Stadshagen van de grond probeert te krijgen.

Aantrekkelijk zijn ook de ‘culinaire’ mogelijkheden die in opmars zijn op het platteland. In Genne zit een ijsboerderij, rond Sint Jansklooster zijn een aantal theeschenkerijen. Dat geldt ook voor Zwolle. Een mooie bestemming is daar ook de Vreugdehoeve, die net buiten Westenholte ligt. Bezoekers kunnen daar wat eten en drinken, uiteraard naar de boerderij kijken, soms mee met excursies en een blik op de IJsseldelta werpen. Vreugdehoeve is een boerderij in samenwerking met Natuurmonumenten.

Iets verder weg, maar een combinatie van alle geneugten die we hier opnoemen is de Drentse Koe in Ruinerwold. Kinderen kunnen hier binnen- en buiten spelen op verschillende speelattributen en tegelijkertijd serveert de Drentse Koe ambachtelijk gemaakt ijs. De entreeprijs is laag en kinderen kunnen hier moeiteloos een dagje doorbrengen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500