Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Wiedenwaterdagen voor kinderen

Geplaatst op: 23 juli 2015

Nationaal Park Weerribben-Wieden, De Wieden, Steenwijkerland, Kop van Overijssel, Overijssel, Nederland, Europa

De Wilde Zomerweken zijn begonnen bij Bezoekerscentrum De Wieden in St. Jansklooster! Natuurmonumenten organiseert voor jong en oud allerlei leuke zomeractiviteiten. Zo is er elke dinsdag in juli en augustus speciaal voor gezinnen met kinderen de Wiedenwaterdag. Daarnaast vertrekt de excursieboot van Natuurmonumenten bijna dagelijks voor een vaartocht in De Wieden. Het startpunt is Bezoekerscentrum De Wieden in St. Jansklooster.

Op elke dinsdag in juli en augustus is de Wiedenwaterdag voor het hele gezin en bestaat uit 1 uur op zoek naar dieren in het water en vervolgens 1 uur varen op zoek naar dieren boven het water. Starttijden zijn 12.00 uur en 13.30 uur. Deelname kost voor leden Natuurmonumenten € 4,00 en niet-leden € 7,00, /kinderen leden € 5,50 en kinderen niet-leden € 8,50. De activiteit wordt begeleid door een ervaren natuurgids. Reserveer gauw een plekje voor De Wiedenwaterdag via www.natuurmonumenten.nl/dewieden/activiteiten

Tijdens de Wilde Zomer Weken is er dagelijks wat te beleven in De Wieden! Naast de Wiedenwaterdag is er ook de familievaartocht. Deze vaartocht is speciaal voor gezinnen met kinderen in alle leeftijden. De afvaart is op zondag, maandag en vrijdag. De tocht duurt 1 uur en voert langs de mooiste plekjes in De Wieden. Deelname is voor leden € 6,- en niet-leden € 9,- en kind lid (t/m 12 jaar) € 3,- en kind niet-lid € 6, -.Vanaf de balie in het bezoekerscentrum kunnen kinderen met een schepnet, waterbak en zoekkaart waterdiertjes vangen in de sloot langs het vlonderpad. Verhuur van schepnet kost voor leden € 1, – en voor niet-leden € 2,50. Verder kunt u heerlijk wandelen over het vlonderpad (1 km) en een kijkje nemen bij de broedende zwarte stern kolonie. Het laarzenpad (3km) is een avontuurlijke wandeling voor jong en oud met meerdere trekpontjes en drijvende kragge onder de voeten tijdens de wandeling. Er zijn dagelijks ook diverse vaartochten vanaf het bezoekerscentrum o.a. richting Dwarsgracht en Belt-Schutsloot. De schipper neemt u graag mee naar bijzondere plekken in het gebied. Neem een kijkje op www.natuurmonumenten.nl/bcdewieden voor de mogelijkheden. Na afloop van de vaartocht kunt u nog nagenieten met een verse kop koffie of thee bij Theeschenkerij De Wieden, www.theeschenkerijdewieden.nl.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500