Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 november 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Voormalig wethouder Oegema vijftig jaar getrouwd

Geplaatst op: 31 juli 2015

Op 30 juli 1965 traden Albert Oegema en Geesje Ballast met elkaar in het huwelijk te Avereest, de plaats waar zij beiden zijn geboren en opgegroeid en waar zij elkaar ook hebben leren kennen. Burgemeester Bilder brengt het gouden echtpaar op 31 juli de gelukwensen namens de gemeente Zwartewaterland.

Geesje is onderwijzeres in Harderwijk geweest. Albert heeft als koopvaardijofficier ongeveer 7 jaar over de wereldzeeën gevaren. Hij heeft twee wereldreizen gemaakt. De eerste duurde 5 maanden, de tweede 9 maanden. Tussendoor deed hij een vervolgopleiding aan de Hogere Zeevaartschool.

Toen het echtpaar in 1968 In Zwartsluis kwam wonen openden zij daar een winkel; een dorpswarenhuis waar huishoudelijke artikelen, speelgoed, gereedschap en tuinmeubelen werden verkocht. Het echtpaar kreeg een zoon en een dochter. Zij hebben 3 kleinkinderen waaronder een tweeling (jongen en meisje) en een kleindochter.

Albert was 22 jaar wethouder. Eerst in Zwartsluis en vanaf 2001 in gemeente Zwartewaterland. Hij was ook een tijdlang loco burgemeester. Daarnaast is hij betrokken geweest bij het samengaan van de twee landelijke ondernemersverbonden (Koninklijk Nederlands Ondernemersverbond en het Nederlands Christelijk Ondernemersverbond). Vanaf 1995 beter bekend als de huidige Koninklijke Vereniging MKB-Nederland, een belangenorganisatie van ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf. Albert was ook voorzitter van de brancheorganisatie.

Geesje en Albert hebben zich beiden door de jaren heen ruimschoots ingezet voor het verenigingsleven binnen kerk en maatschappij. Momenteel heeft het echtpaar meer tijd en maken zij graag reizen per camper.

Ter gelegenheid van hun 50 jarig- huwelijk gaat het echtpaar een vaartocht maken, samen met familie en andere genodigden. Ging het ter gelegenheid van hun 40-jarig huwelijksjubileum destijds in noordelijke richting, nu gaat het vanaf de Handelskade te Zwartsluis in zuidelijke richting en varen zij langs drie Hanzesteden.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500