Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Van der Haar presenteert nieuwe cd op SCEG-avond

Geplaatst op: 15 augustus 2015

Zaterdag 29 augustus vindt in d’Overtoom de aftrap plaats van het culturele seizoen 2015 – 2016. SCEG zal daar dan haar programma presenteren voor de maanden september tot en met november. Ook zullen de plannen voor de rest van het seizoen in hoofdlijnen worden getoond. SCEG heeft een groot aantal organisaties uitgenodigd om op deze avond ook aanwezig te zijn met hun programma’s, zodat geïnteresseerde Genemuidenaren een zo volledig mogelijk beeld krijgen van wat er de komende winter zoal te doen zal zijn. Op dit moment is nog niet precies bekend welke organisaties van deze gelegenheid gebruik willen maken.

Wel zeker is dat het vooral ook een muzikale avond gaat worden. De inmiddels 76-jarige Walther van der Haar presenteert die avond een nieuwe cd, ondersteund door een band waarin onder meer zijn zoon Harald en schoondochter Titia spelen en zingen. Deze CD, die heel toepasselijk ‘Father and Son’ heet, bevat naast het titelnummer van Peter Gabriel, ook werk van the Eagles, Stealers Wheel, Ry Cooder en Emmylou Harris. Ook staan er enkele nummers op die geschreven zijn door Harald van der Haar. Toch zullen vooral covers ten gehore gebracht worden van generatiegenoten van Walther.

Als zanger genoot Walther de meeste bekendheid als lid van de, in Genemuiden en omgeving legendarische ‘Old Rascals’. Van deze band is inmiddels zanger en toetsenist Bertus Tuinman overleden. Er worden serieuze pogingen in het werk gesteld Walther, met de overige leden van ‘the Old Rascals’ deze avond ook een aantal nummers ten gehore te doen brengen. Er doen geruchten de ronde dat Walther met Wout Bekendam en Reind Bergman al in een oefenruimte zijn gesignaleerd. Mooi, en daarmee is dan ook de cirkel weer rond, is dat Bertus Tuinman nog heeft meegewerkt aan de opname van het Bobby Bare nummer ‘Silence is golden’ dat ook op de nieuwe CD te vinden is.

Vanaf 19.30 kunnen belangstellenden in d’Overtoom terecht. In de hal kunnen de plaatselijke organisaties dan hun programma presenteren. Vanaf ongeveer acht uur vindt in de foyer van d’Overtoom de CD-presentatie plaats. Naar verwachting zullen vrijwel alle nummers ook live worden uitgevoerd, mogelijk nog aangevuld met ouder werk. De organisatie hoopt dat op enig moment deze avond ook ‘the Old Rascals’ het podium zullen betreden.

Op deze manier hoopt SCEG dit seizoen een podium te bieden aan plaatselijk of regionaal muzikaal talent. Daarbij wordt op voorhand geen enkel muzikaal genre uitgesloten. Ook speelt de leeftijd van de uitvoerende artiesten geen enkele rol. Jong en aanstormend talent is even welkom als, zoals in dit geval, “gouwe ouwe”.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500