Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Vuurvogel wint Gondelvaart

Geplaatst op: 15 augustus 2015

Dat er dit jaar meer gondels waren dan andere jaren die hoog zouden eindigen, daar waren de gondelbouwers zich terdege van bewust. De spanning was dan ook om te snijden in de feesttent zaterdagmiddag. De jury was onder de indruk, zo vertelt voorzitter Gert Weijs van de Chr. Oranjevereniging tijdens de prijsuitreiking zaterdagmiddag.

‘Het is een hele prestatie om telkens weer gondels van deze kwaliteit neer te zetten. Ondanks het weer was het een gondelvaart van formaat. De jeugd werd door Gert extra benoemd. ‘Het is een mooi proces om te leren en petje af voor wat de jeugd hier neerzet. Het valt op dat ze met veel plezier bouwen en het waren leuke actuele onderwerpen.’ Voordat Gert Weijs de vier hoogst geëindigde gondels ging vermelden werden de gezichten steeds ernstiger. Zou A.S. United met ‘Vuurvogel’ dan weer als eerste eindigen en de wisselbeker mee naar huis nemen. Of zou Goed Zat met ‘De Bokkenrijders’ met de eer gaan strijken zoals voorheen. Maar ‘Onder de voet gelopen’ van De Gezellige drinkers was ook een prachtige indrukwekkende gondel en dan niet te vergeten ‘Tweestrijd’ van De Blauwe waterratten. Op het moment dat , ‘De Bokkenrijders’ werd genoemd als nummer vier, gingen de leden van de Blauwe waterratten uit hun dak. ‘Eindelijk van Goed zat gewonnen’, klonk het en ‘Voor het eerst geëindigd als derde. Wij gaan vooruit.’ Ze waren zelf dan ook tevreden met de derde prijs. De Gezellige drinkers eindigden op de tweede plek en A.S. United werd wederom winnaar, wat een groot gejuich door de betreffende groep veroorzaakte. Na de prijsuitreiking was de spanning verdwenen en zo ook de rivaliteit. De gondelbouwers gingen gezellig samen feest vieren wat tot in de late uurtjes door zou gaan.

Uitslag

Groep                      titel

Jeugdgondels

 1. Xtreme                               ‘The Curse’
 2. New Kids            ‘Jackpot’
 3. De IncreDeBelts ‘Social Media’Bloemengondels
 1. Increase              ‘Showtime!’
 2. The Ultimate     ‘De aap uit de mouw’

Allegorisch gondels

 1. A.S. United                        ‘De Vuurvogel’
 2. De Gezellige Drinkers   ‘Onder de voet gelopen’
 3. De Blauwe Waterratten ‘Tweestrijd’
 4. Goed Zat                            ‘De Bokkenrijders’
 5. De Herintreders              ‘Oogverblindend verbindend’
 6. Step Up                              ‘Booming Business’
 7. Op naar de Top                               ‘Stuiterbal’

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500