Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Het blijft nog wel even regenen

Geplaatst op: 17 augustus 2015

Het heeft zondag en maandag alleen maar geregend in Genemuiden (en in grote delen van Nederland). De komende uren zal de regen weer wat intensiever worden en kan tussen de 10 en 30 mm regen vallen. Tot nu toe is er in Genemuiden de laatste dagen al ruim 55mm aan neerslag gevallen. Hoe het komt dat we zolang regen hebben komt omdat er, kort samengevat, warme lucht glijdt over ‘zwaardere’ koelere lucht. Die wordt opgetild en condenseert waardoor we regen krijgen. En er staat niet veel wind waardoor het lang blijft hangen. Ook dinsdag nog een dag met aardig wat regen en daarna wordt het beter met zomerse temperaturen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500