Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Boomstamzaagkampioenschap tijdens GeneMunchen

Geplaatst op: 18 augustus 2015

Het Open GeneMünchen Boomstamzaagkampioenschap. Dat is een van de onderdelen van GeneMünchen in het laatste weekeinde van september. Deelnemers kunnen zich op de avond zelf aanmelden voor deze prestigieuze meisterschaft.

GeneMünchen staat voor de tweede keer op het programma. Dit keer niet rond de Biestemerk, maar in september. En niet op een, maar twee avonden. De opzet blijft gelijk: GeneMünchen is gebaseerd op de in Duitsland razend populaire Oktoberfeesten die ook in Nederland in opmars zijn.

Wat Johan Snel betreft moet het een feest voor ‘Zwartewaterland en omstreken’ zijn. “Een feest waar je in een gezellige ambiance oude bekenden treft. Leuk voor jong en oud en voor mensen uit alle kernen”, aldus Snel, die enthousiast is over de medewerking van het bedrijfsleven. “Vorig jaar bleek dat een evenement van deze omvang niet alleen door de horeca valt te organiseren. Daarom zijn wij blij dat de ondernemers zo positief reageren. Er hangen straks heel veel logo’s in de hal. Daar ben ik trots op”, aldus Snel. Binnenkort verschijnt bovendien een speciale krant.

Het evenement is opgedeeld in de Jetzt Geht’s Loss Party op vrijdag (schlager) en de XXL Tiroler Avond op zaterdag. Dan zijn er artiesten als Wie Sind Der Aus en Dieter Koblenz. “Die laatste heb ik samen met compagnon Van Dijk ontdekt in een klein kroegje in Maastricht. Maar ondertussen is hij in heel Duitsland populair. Die mag op ons feest natuurlijk niet ontbreken.”

Blij is snel ook met de medewerking van ontzettend veel vrijwilligers en met de komst van burgemeester Bilder. “Hij ging onmiddellijk positief in op onze uitnodiging om het feest te openen. Dat is in Duitsland een traditie. Het past ook bij de gedachte dat dit een evenement voor heel Zwartewaterland is. Het moet toch kunnen een feest voor jong en oud kunnen worden en, dat breed gedragen wordt?”

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500