Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kaart wijst op beginnende scholen

Geplaatst op: 18 augustus 2015

Alle inwoners van Genemuiden en Kamperzeedijk hebben via VVN (Veilig Verkeer Nederland) afdeling Genemuiden een ansichtkaart met de titel “De scholen zijn weer begonnen” gekregen.

Op deze vrolijke kaart geven kinderen aan dat zij weer naar school gaan. Dit jaar staat op de kaart een persoonlijke oproep van leerlingen van groep 8  van de basisschool ‘Ichthus’. De leerlingen vragen de verkeersdeelnemers om rekening te houden  met de kinderen op straat, goed op hen te letten en wat zachter te rijden.

Het is na de schoolvakantie voor iedereen weer wennen.  Op de eerste plaats voor de kinderen die naar school gaan. Jaarlijks gebeuren er tijdens de eerste drie maanden na de zomervakantie veel verkeersongevallen waarbij schoolgaande kinderen in de leeftijdscategorie van 0 tot 14 jaar zijn betrokken. Kinderen vormen een kwetsbare groep in het verkeer. Zij beschikken immers nog niet over alle vaardigheden om zich als een ervaren en een volleerd deelnemer in het verkeer te verplaatsen. Vandaar de jaarlijkse campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500