Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
12 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Toneelgroep gaat naar de camping

Geplaatst op: 27 augustus 2015

Toneelgroep Genemuiden gaat dit jaar naar de camping. De belevenissen van het gezelschap zijn op de zaterdagen 7 en 14 november te zien in d’ Overtoom. “Het is een stuk over twee Nederlandse families die kamperen aan een meer in Duitsland. Daar gaat natuurlijk van alles gebeuren. Dit belooft weer heel leuk te worden”, zegt regisseur Stef Verhoek.

Toneelgroep Genemuiden heeft een vervelende periode achter de rug. Het jarenlange lid Harm Eenkhoorn overleed onverwacht en twee anderen leden kampten met ernstige ziektes. Daarom annuleerde de Toneelgroep de voorstellingen van vorig jaar. “Maar nu gaan we er weer volop tegenaan. De motivatie om door te gaan was er zeker. En we hebben weer een prachtig stuk gevonden”, aldus Verhoek.

Dat prachtige stuk gaat over de families De Zwart en De Wit. “De Zwart komt voor de rust en houdt van vissen, de heer De Wit is een vlinderliefhebber. De Zwart is een wat asociale familie, de De Witjes komen uit een keurig milieu. Die tegenstellingen worden natuurlijk weer heerlijk tegen elkaar uitgespeeld.”

Acht toneelspelers staan straks op het toneel, waaronder de nieuwe leden Herman Aarnoudse en Maaike Bolsius. “We hebben een gezellig team met veel jonge mensen. Nieuwe leden zijn van harte welkom. Vooral mannen van boven de veertig kunnen we goed gebruiken. Kom gerust een keer langs in onze oefenruimte aan de Hasselterdijk”, zegt Verhoek.

De kaartverkoop voor de twee voorstellingen in november begint traditiegetrouw rond de Biestemerk.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500