Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Genemuider bedrijf dringt door op Franse markt

Geplaatst op: 1 september 2015

Onlangs won VConsyst haar eerste aanbesteding in Frankrijk. De gemeente van de West-Franse stad Nantes stelt haar vertrouwen in het Genemuider bedrijf, een grote Nederlandse speler op de markt voor ondergrondse afvalinzameling. VConsyst start dit najaar met de voorbereidingen om het verwaarloosde inzamelsysteem van deze stad in ere te herstellen. De bewoners van Nantes nemen de vernieuwde inzamelsystemen vanaf september in gebruik.

De huidige, niet functionerende containers zorgen op dit moment voor grote overlast. Dit was de reden voor Nantes om een aanbesteding uit te schrijven. Het vervangen van deze ondergrondse containers is de eerste, grote opdracht in Frankrijk voor pionier VConsyst. Bovendien is het een mooie uitdaging om Frankrijk te laten zien wat Nederland te bieden heeft op dit vlak.

Omdat de huidige inwerpzuilen binnen enkele jaren defect waren, wordt nu ingezet op duurzame en onderhoudsvriendelijke materialen. De huidige containers in Nantes zijn van verschillende leveranciers, waardoor onder meer de afmetingen van de betonputten van elkaar verschillen. Aan VConsyst de taak om alle nieuwe ondergrondse systemen exact op maat te produceren, een gebied waarin zij excelleert.

Milieu en gezondheid

Door de nieuwe inzamelsystemen hebben de inwoners van Nantes geen last meer van rondzwervend vuil en ongedierte en krijgt de stad haar nette straatbeeld weer terug. Dit heeft ook een positieve weerslag op het milieu en de gezondheid van de inwoners. Het is bijzonder te noemen dat een Franse gemeente kiest voor de ervaring en expertise van een buitenlands bedrijf. VConsyst had al eerder Franse opdrachtgevers, maar met de omvang van deze aanbesteding zet zij haar naam hier stevig op de kaart.

VConsyst

VConsyst maakt deel uit van Venture Group in Genemuiden en heeft naast haar hoofdkantoor in Genemuiden en haar productievestiging in Gorredijk ook vestigingen in Spanje, Frankrijk en Duitsland. VConsyst levert met 80 medewerkers totaaloplossingen voor afvalinzameling, bezoekersregistratie, metaalwerken en softwareontwikkeling met als doel processen eenvoudig te maken.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500