Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Juist illegale keten aanpakken’

Geplaatst op: 9 september 2015

“Wij willen juist de illegale keten aanpakken”, zegt Klaas Huisbrink van de SGP in reactie op het artikel over Keet de Kolk. Evert van Dijk zei eerder vandaag tegen Genemuiden Actueel dat de gemeente illegale keten mogelijk maakt door die te omschrijven als ‘verlengde huiskamers’. “Morgen tijdens de raadsvergadering komen wij met een amendement om voor de illegale keten een ‘sterfhuisconstructie’ te maken, dus dat de illegale keten gaan verdwijnen”, aldus Huisbrink.

Volgens het raadslid is er juist daarom dus geen sprake van vijandschap tegen Keet de Kolk. Van Dijk vindt dat, omdat Keet de Kolk van de SGP (samen met PvdA en VVD) om 23:30 uur moet sluiten op zaterdagavond. Huisbrink zegt dat dat eigenlijk al eerder besloten is. “Op 12 september 2013 hebben wij, samen met de toen nieuwe coalitie van SGP, CDA en PvdA een amendement ingediend waar in stond dat de sluitingstijd van Keet de Kolk vervroegd werd van 0:00 naar 23:30 uur. Daar willen wij naar terug.”

Het amendement dat de SGP morgen daarover indient gaat niet specifiek over Keet de Kolk, maar over jongerenverenigingen. Keet de Kolk valt daaronder. Huisbrink zegt dat hij daarmee niet het einde van Keet de Kolk wil inluiden. “Wel willen wij, met een ander amendement, een einde maken aan de illegale keten. Want die zijn ons een doorn in het oog”, besluit hij.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500