Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
1 december 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Juist illegale keten aanpakken’

Geplaatst op: 9 september 2015

“Wij willen juist de illegale keten aanpakken”, zegt Klaas Huisbrink van de SGP in reactie op het artikel over Keet de Kolk. Evert van Dijk zei eerder vandaag tegen Genemuiden Actueel dat de gemeente illegale keten mogelijk maakt door die te omschrijven als ‘verlengde huiskamers’. “Morgen tijdens de raadsvergadering komen wij met een amendement om voor de illegale keten een ‘sterfhuisconstructie’ te maken, dus dat de illegale keten gaan verdwijnen”, aldus Huisbrink.

Volgens het raadslid is er juist daarom dus geen sprake van vijandschap tegen Keet de Kolk. Van Dijk vindt dat, omdat Keet de Kolk van de SGP (samen met PvdA en VVD) om 23:30 uur moet sluiten op zaterdagavond. Huisbrink zegt dat dat eigenlijk al eerder besloten is. “Op 12 september 2013 hebben wij, samen met de toen nieuwe coalitie van SGP, CDA en PvdA een amendement ingediend waar in stond dat de sluitingstijd van Keet de Kolk vervroegd werd van 0:00 naar 23:30 uur. Daar willen wij naar terug.”

Het amendement dat de SGP morgen daarover indient gaat niet specifiek over Keet de Kolk, maar over jongerenverenigingen. Keet de Kolk valt daaronder. Huisbrink zegt dat hij daarmee niet het einde van Keet de Kolk wil inluiden. “Wel willen wij, met een ander amendement, een einde maken aan de illegale keten. Want die zijn ons een doorn in het oog”, besluit hij.

Gepubliceerd door Enrico Kolk

4 thoughts on “‘Juist illegale keten aanpakken’

 1. gerrit schreef:

  Kan de gast ook nog ergens schrijfles krijgen.

 2. Gast schreef:

  Sterfhuisconstructie daarmee verdwijnen de illegale keten niet je gaat een doorstart maken met de illegale keten en gooit het onder het mom van verlengde huiskamer beleid
  Politiek klinkt gezien klinkt het alsof er heel wat veranderd in de praktijk blijven ze gewoon bestaan en kunnen ze doen wat ze willen dan hebben jullie de inwoners van zwartewaterland proberen laten zien dat er heel wat veranderd is terwijl jullie het zelf legaliseren en de jeugd die nog wel echt bezig is voor de gemeenschap door vrijwillig zich 100% in te zetten dagelijks na hun vaste dagelijkse bezigheden die blijven alleen maar trappen van de gemeente krijgen

 3. Lezer schreef:

  Het mag dan een politieke term zijn maar het woord “sterfhuisconstructie” vind ik nou niet bepaald getuigen van invoelingsvermogen. Het roept toch een bepaalde pijnlijke associatie op.

 4. Gast schreef:

  En jullie verwachten nu als gemeente bestuur zijnde dat de jeugd zich ook nog betrokken gaat voelen bij gemeente zwartewaterland de jongeren zetten zich nog volledig in om dingen te organiseren maar met jullie komen aan met regels de 1 na de ander om het de jongeren zo moeilijk te maken dat er geen uitweg meer is om te stoppen jullie hebben de keet 15 jaar geleden zelf op gericht en wat jullie nu doen is messteken uit delen tot dat het voorbij is en door de tijden te gaan vervroegen zijn jullie naar mijn idee de iligale keten alleen maar aan et promoten maar dat zal ik verkeerd zien

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500