Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Geen vluchtelingen naar Zwartewaterland

Geplaatst op: 10 september 2015

De gemeente Zwartewaterland vangt geen vluchtelingen zonder verblijfsvergunning op. “Dat doen nu vooral de grotere gemeenten, want zij beschikken vaak over grotere locaties”, laat een woordvoerder weten.

Een paar maanden geleden wees de gemeente het COA al op locaties voor tijdelijke opvang. Die voldeden qua omvang niet aan de behoefte, volgens de gemeente. Die doet daarom haar uiterste best om mensen te huisvesten die inmiddels een verblijfsvergunning gekregen hebben.

Bestuursvoorzitter Gerard Bakker van het COA doet herhaalde oproepen aan gemeenten. “We vangen nu al bijna 30.000 mensen op. Maar er komen er 1.800 per week nieuw binnen. Daar kun je elke week drie reguliere opvangcentra mee vullen. Het is heel urgent om nieuwe te openen”, zei Bakker vorige week al in het Algemeen Dagblad. Staatssecretaris Klaas Dijkhoff van Asielzaken liet al eerder weten op zoek te zijn naar ‘stoere burgemeesters’.

In de raadsvergadering van vanavond komt het onderwerp ter sprake.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500