Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

De bovenstem leeft!

Geplaatst op: 19 september 2015

foto: Erik Eenkhoorn

Genemuiden en de bovenstem, het hoort bij elkaar. Ook tijdens Genemusiment was dat weer merkbaar! Van 3 tot 4 was er onder leiding van organist Arend Booi een blok ‘Psalmen zingen met bovenstem’. De kerk zat afgeladen vol! En dat was te horen. Als je op de hoek bij de Kruidvat liep, hoorde je de bovenstem al galmen! Maar de HEER zal uitkomst geven.
Er waren vandaag verschillende toeristen in Genemuiden, die het ook opviel dat er werd gezongen. Nieuwsgierig vroeg een vrouw rond waar dat vandaan kwam. Ze liep naar de kerk, en heb haar niet meer terug gezien.
Toen ik de kerk inliep kwam er een inmens geluid op me af. De kerk zat afgeladen vol, de gallerijen waren open. Het orgel juichte in een tussenspel, en daarna werd er gezongen, zo je het niet vaak hoort! Geloofd zij God, met diepst ontzag! Booi bracht de zangers naar een hoge toon! Zijn kunsten dreven de zangers aan! Jong en oud zong mee, uit volle borst. Her en der kwam er een traantje naar beneden lopen, omdat de bovenstem wat met je doet!
De bovenstem, het leeft! Een traditie, die voortgezet moet worden.

 

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500