Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Chouffies blijven maar winnen

Geplaatst op: 29 september 2015

Afgelopen zaterdag ging de reis voor de Chouffies naar Meppel waar er aangetreden moest worden tegen het derde elftal van de plaatselijke FC. Meppel niet bepaald een hoogvlieger dus dit zou wel even goed komen voor de kaboutertjes zo werd er gedacht. Ook deze week konden Red Garnaal, Dickie Rick en van Wijnos beschikken over een grote selectie, met 15 man werd er afgereisd naar Meppel. Wederom was de enclave uit sportclub 2, die bestond uit Maurits Verhoekos, Jan Citinho, Michelinho van Dalfzen en Eurnt Tertoolen hier onderdeel van.

Om half drie werd er afgetrapt, en Sportclub begon een beetje onwennig aan het duel. Het gevoel dat het klusje wel even geklaard zou worden overheerste. Maar voordat de Chouffies daadwerkelijk doorhadden dat men begonnen was keek men al tegen een achterstand aan. Een vrije bal werd zeer matig verdedigd en bij de tweede paal kon een Meppeller geheel vrijstaand de bal achter Erdsieckidee werken. Hier hadden de groen/witten niet op gerekend, en men ging op zoek naar de gelijkmaker. Echter het stugge Meppel gaf niet makkelijk mee, dit kwam ook grotendeels door dat de Chouffies hun niveau bij lange na niet haalden, maar toch viel dan vlak voor rust de gelijkmaker. Het was Bertje Lion King die de bal besloot maar eens met zijn linker pootje uit te halen, en jawel, het leder besloot het netje te kussen! 1-1 en dik verdient voor de Chouffies die nog voor rust op voorsprong trachten te komen, maar dit fiesta ging niet door.

Na rust was het weer ouderwets “La Chouffe” topvoetbal. Red Garnaal had besloten om 2 maal te wisselen, Jantje Matterazzi en Gerwin Poenos kwam in het veld voor Jan Citinho en Willumpie. Met pijlsnel tikkie takkie voetbal werd het doel van Meppel onder druk gezet (schijnbaar had Jantje Matterazzi zijn tripje van vorige week veel effect op zijn mede spelers) en dit resulteerde ook vrij vlot in de 1-2. Een fluwelen hoekschop van Michellinho werd snoei hard binnen gewerkt door Poenos. Alles weer onder de controle voor de kabouters, die lustig door combineerden naar een ruimere voorsprong. Het liep uiteindelijk uit naar een 1-5 overwinning door doelpunten van Kersqoinge en 2 maal Thomassi. Overigens bij het laatste doelpunt van de chouffies valt wat over te zeggen, een splijtende steekpass a la Messi van Dickie Rick zelf bracht Thomassi in stelling die beheerst raak schoof! Maar de pass van Dickie Rick (ook wel de Johny Heitinga van de Chouffies genoemd) was werkelijk om door een ringetje te halen. Zo kabbelde de wedstrijd na dit fameuze hoogtepunt rustig naar een einde, en konden ook deze 3-puntjes aan het totaal toegevoegd worden.

De Chouffies staan momenteel op een gedeelde eerste plek samen met de Weide 3. De heren uit Hoogeveen hebben een beter doel gemiddelde dus mogen zich voorlopig de koploper noemen. De chouffies zullen er alles aan doen om het gemiddelde dat het dit seizoen haalt (7 gespeeld, 21 puntjes) voorlopig nog even door te zetten. Volgende week krijgt men Drenthina 2 op bezoek op Camp Weteros, men zal dan vol aan de bak moeten om de punten in het eigen huis te houden. U bent van harte welkom vanaf half 1 op het al eerder genoemde Camp Weteros! Tot zaterdag!

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500