Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Familie De Lange verkoopt Edel Tapijt

Geplaatst op: 30 september 2015

Edel International en O2 Capital Partners zijn het eens geworden over een overname. Daarmee komt een einde aan een periode van bijna een eeuw waarin het bedrijf in handen was van de familie De Lange. Met behulp van O2 Capital Partners kunnen de verdere groeiambities van Edel gerealiseerd worden, zo stelt het bedrijf in een persbericht.

Op dinsdag 29 september is de overname bekrachtigd door het officieel tekenen van de contracten. De overname betekent voor Edel een financiële injectie waarmee haar (groei)ambities voor de toekomst op een evenwichtige wijze gerealiseerd kunnen worden. Deze participatie past in de strategie van O2 Capital Partners, die zich onder andere richt op de maakindustrie in Nederland.

De overname heeft geen negatieve consequenties voor de werkgelegenheid en geldt voor alle onderdelen van Edel International, opererend onder de handelsnamen Edel Group en Edel Telenzo.

Opgericht in 1918 door de heer K. de Lange kent Edel een lange geschiedenis. De kinderen, klein- en achterkleinkinderen van de heer de Lange hebben het bedrijf uitgebouwd tot wat het nu is: een financieel gezond en florerend bedrijf in de tapijtindustrie met een focus op het midden- en hoog segment.

De overname door O2 Capital Partners is het resultaat van het veranderende economische landschap en de ambities van Edel. Robbert Wapstra, Algemeen Directeur Edel International: “De huidige aandeelhouders zien de toekomst van Edel samen met O2 Capital Partners zeer positief in. Om verder te kunnen groeien, om onze ambities te kunnen realiseren was deze stap gewenst en we zijn hier als bedrijf daarom zeer content mee. We zullen profiteren van de uitgebreide kennis en het netwerk van O2 Capital Partners en gaan een succesvolle toekomst tegemoet met onze klanten, leveranciers, samenwerkingspartners en personeel.”

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500