Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Ondernemers en bezoekers enthousiast over Herfstevent

Geplaatst op: 1 oktober 2015

Een volle parkeerplaats op een moment dat die eigenlijk leeg behoort te zijn. Dan moet er iets speciaals aan de hand zijn. En dat is inderdaad het geval bij Woonwarenhuis Jan Pleijsier. Daar trekken donderdagavond vijftien ondernemers bij in en gezamenlijk vormen ze het Herfstevent. “Voor mij is het de eerste keer, maar ik heb zoveel goede berichten van andere ondernemers gehoord dat ik er graag bij ben”, vertelt Harold van Dalfsen van Buitenbosch en De Kaaihof.

Hij reikt lekkere hapjes uit aan bezoekers, eigenlijk rond etenstijd. Superdruk is het op dat moment nog niet. “Maar dat was de eerste keer dat ik meedeed ook het geval. ‘Is dit het nou?’, dacht ik nog, waarna het rond half zeven ineens ontzettend druk werd”, glimlacht Fenny van Fenny Jo, die voor de tweede keer present is. Ze weet bovendien dat achthonderd mensen zich hebben ingeschreven voor het evenement. De drukte komt kortom zeker nog.

Dat weet slager Van de Weg ook. Hij presenteert winterkost in het woonwarenhuis en die delicatessen gaan er prima in. Op een geïmproviseerd terras genieten mensen ervan. Drankjes kunnen ze aan de kassa halen, en bij de slager, Bakker Groot Koerkamp en Buitenbosch vinden ze meer dan voldoende voor de inwendige mens. “Gigantisch evenement dit. Er staan alleen al negenhonderd goodiebags. Een leuke manier om je zaak onder de aandacht te brengen”, zegt Van de Weg.

Het idee is ook bijzonder: kramen van ondernemers tussen de tapijtrollen en andere woonproducten. Organist Van de Kamp zorgt voor muziek. Bedenk het concept maar. Buiten gaan mensen op de foto voor een aantrekkelijke auto. “Die wil ik wel…”, klink het. Woorden die binnen vermoedelijk vaker klinken. Er is immers veel verkrijgbaar dat mensen graag willen. Al was het maar de gezelligheid.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500