Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
12 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

De Maas en een omleiding (Johan Snel)

Geplaatst op: 8 oktober 2015

Opnieuw een wandelverslag van Johan Snel. “Vandaag valt er eigenlijk niet zoveel te melden, of het moeten de vervelende momenten zijn. Vanmorgen al vroeg uit de veren en hup de regen in en Lottum uit, u kent het wel van die druilige motregen die je motivatie flink onderuithaalt zeg maar. Na een kilometer of vijf ben ik met het pontje van Grubbenvorst naar Velden over de Maas gezet, in de hoop dat het aan de andere kant droog zou zijn of zou worden, helaas! De ongelofelijk saaie uiterwaarden van de rivier kwam ik maar niet voorbij, tot dat ik bij wederom een kapel aankwam, de Kapel van Genooi gaf mijn boekje aan. De troostzoekende Venlonaren kunnen hier terecht, gelukkig ben ik niet één van hen maar, het hierboven te hebben gelezen kunt u zich voorstellen dat ik toch in een kaarsje heb geïnvesteerd.
Even later liep ik Venlo binnen. Venlo was goed voor maar twee dingen “koffie en een broodje” Ik moest denken aan een man die af en toe tot regelmatig bij ons aan de bar zit, dit heerschap vertrek altijd met de woorden ” weg, vut, weg weg, vut vut” Ik liep in deze stad tussen een drukke verkeersweg en het spoor wat ook nog eens vijf breed lag, wat een kabaal, weg en vut hier! Even buiten de herrie was de regen op (dacht ik) en keerde de rust terug, ik kreeg er zowaar weer plezier in. Maar niet voor lang…BAM “omleiding” oké dat kan er ook nog wel bij, maar wat bleek later…de lengte van dit grapje resulteerde in zeven harde kilometers extra voor dat ik weer op het originele pad was! Afijn.., nu in de overdrive, de pas er in en op naar Swalmen waar een heerlijke boxspring op mij lag te wachten maar, ik was nog niet van de nare ervaringen af.
Ik meen dat tussen Kampen en Oldebroek een stuk weg ligt wat “het gebed zonder einde” wordt genoemd…? Mensen.., van net onder die stad waarvan ik de naam niet eens meer wil noemen tot en met Swalmen en dat is toch pak hem beet 23km recht toe recht aan en.., REGEN!
Blij als een kind was ik dan ook toen ik halverwege nog wel tegen een heerlijk Hongaars soepje aan liep, op zo’n koude saaie middag kun je hier mooi van opkikkeren. Net zoals ik zag dat Pieterburen verder was dan de Pietersberg, zou het lukken?

Inmiddels zit ik op mijn boxspring met naast me een mooi gevulde minibar, ik zeg na 40 saaie kilometers die aanvoelden al mijlen.., proost 🍻 en morgen hopelijk beter! Laterrrr…”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500