Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
12 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Opbrengst Zwartewaterlandtoernooi naar Lenteheuvel

Geplaatst op: 8 oktober 2015

Met de dagen rond de Kerst is het altijd een drukte van jewelste rondom de Overtoom in Genemuiden. Al jarenlang wordt daar een prestigieus zaalvoetbaltoernooi met een maatschappelijk tintje georganiseerd. Dit zal ook de veertiende jaargang niet anders zijn.

De eerste voorbereidingen voor het Zwartewaterlandtoernooi 2015 zijn getroffen. Met deze 14e editie hoopt de organisatie tevens de vernieuwde opzet van voorgaand jaar een vervolg te geven. Met 25 deelnemende teams zal er dan in vijf poules van 5 gestreden om tien finaleplaatsen. De nummers 1 en 2 van iedere poule plaatsen zich voor de finaleronde, waarin zij uitkomen in twee poules van 5. De voorrondes worden op maandag 28 (14.00 – 20.00 uur) en dinsdag 29 december (10.00 – 19.00 uur) van het huidige jaar gespeeld. De finaledag zal plaatsvinden op zaterdag 2 januari 2016 vanaf 10.00 uur.

Ook tijdens de aanstaande editie zal het niet aan een maatschappelijk nut ontbreken. De organisatie heeft wederom gekozen voor een regionaal goed doel, namelijk zorgboerderij Lenteheuvel. De boerderij is jaren geleden door Gaellemuuniger Tiem van Dijk aangekocht en hij heeft deze met veel gevoel voor historie verbouwd tot zorgboerderij. De boerderij staat aan de parallelweg tussen Hasselt en Zwartsluis in buurtgenootschap De Velde. Lenteheuvel wil mensen met een zorgvraag een veilige woon-leer-werkplek bieden. Men wil alle zorg en aandacht leveren die nodig is om mensen een uitgangspositie te geven om zich maximaal te ontplooien. Lenteheuvel wil mensen in hun kracht zetten!

Voorafgaand aan de eerste voorbereidingen vonden er dit jaar een aantal bestuurswijzigingen plaats. Gert Jan Smit, Berend Jan van der Steeg, Gerhald Visscher en Johan Wentink hebben per 1 september 2015 hun bestuurstaken definitief overgedragen aan de zittende bestuursleden. De organisatie van 2015 is in handen van bekende gezichten Gerrit Beens, Gert Jan van der Berg, Henk Pleijsier en Maarten Roeten. Nieuw in de organisatie is Wycher Naberman, hij zal als secretaris van de stichting Zwartewaterlandtoernooi optreden.

De wedstrijden vinden, zoals gewoonlijk, plaats in d’Overtoom te Genemuiden. Het toernooi zal worden afgesloten met een feestavond in de kantine. Tevens wordt de cheque met het sponsorbedrag overhandigd aan het goede doel ‘zorgboerderij Lenteheuvel’.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500